Mad og måltider
I Børnereden udgør måltidet en væsentlig del af både hverdag og fest
I Børnereden udgør måltidet en væsentlig del af både hverdag og fest
Børneredens mad- og måltidsprincipper tager udgangspunkt i ”Mad- og måltidspolitik for børn og unge i Lyngby-Taarbæk Kommune”. Hvert 4. år eller ved ændringer i anbefalingerne skal mad- og måltidspolitikken tages op i hele forældregruppen.
Det overordnede ansvar for det videre arbejde med mad- og måltidsprincipperne ligger hos bestyrelsen.
Det er forældrenes ansvar, hvad der er i madpakkerne, og hvad de serverer ved festlige lejligheder. Personalet deltager gerne i en dialog med forældrene for at sikre et sundt og varieret indhold i børnenes madpakker, og hvad der bliver medbragt ved festlige lejligheder. Inspiration til sunde og lækre madpakker kan findes på de nævnte hjemmesider sidst i denne folder.
Børnene skal opleve, at måltiderne er en hyggelig og rar social begivenhed, hvor vi sidder sammen omkring maden, og hvor der er ro og mulighed for dialog, grin og hyggesnak. Der skal være en vis grad af bordskik.
Smørselv betyder, at vi til frokost har fællesspisning med personale og børn ved et langt fælles bord.
Vi afholder smørselv cirka seks gange om året, som også er rammen for vores påske- og julefrokost. Hvert barn medbringer råvarer, der passer til vuggestuens planlagte menu, som tager udgangspunkt i årstidens traditioner.
Det vil sige:
Smørselv er igangsat på baggrund af et fælles ønske fra forældre og personale med henblik på at give børnene en fælles oplevelse, muligheden for selv at vælge mellem forskellige retter og for at blive præsenteret for nye smagsoplevelser.
https://altomkost.dk/ - Fødevarestyrelsen
https://legekufferten.dk/ - inspiration til leg, læring og sund