Gå til hovedindhold
Du er her:

Mad og måltider

Fællesskab i grupperne over medbragte madpakker

Der er mulighed for morgenmad i køkkenet fra kl. 07.00. Her serveres havregryn med plantemælk/mælk og rosiner. Ind imellem er der boller med smør. Morgenmaden slutter kl. 08.00

Før/under samling får vi rugbrød med smør som børnene selv smører. Det er et vigtigt samlingspunkt hvor vi hjælper hinanden med at smøre helt ud til kanten.

Madpakker

Til frokost spiser vi medbragte madpakker.

Madpakkens indhold skal være let tilgængeligt for barnet og skal kunne spises inde som ude. Kræver maden en gaffel eller ske, vedlægges det i madkassen. Anskaf gerne en madkasse og drikkedunk, som barnet selv kan åbne.

Børnene vil gerne selv åbne ostehaps og andet så det kan være en god ide lige at åbne lidt inden den lægges i madpakken.

Børnene får selv lov at bestemme hvad de vil spise af madpakken. Sørg derfor for at der ikke er for mange lækkerier med, hvis I ønsker at barnet hovedsageligt spiser rugbrød.

Det er en god ide at madpakken indeholder lidt af hvert og rigeligt med grove og mættende indslag.

Vi laver flere gange om året bålmad, hvor man kan undlade at medbringe madpakke. Det kan være suppe, pølser og brød eller vildt vi plukker og tilbereder. Det er en god ide med en fornuftig frugtmadpakke på disse dage.

Frugtmåltid

Her er der ofte brug for mere end frugt da børnene bliver sultne i løbet af dagen. Det kan være en god ide med samme madkasse til både frokost og frugt da vi ikke har plads til frugtmadpakkerne i køleskabet. Frugtmåltidet kan suppleres med noget af det der ikke er blevet spist til frokost.

Spørg eventuelt personalet til råds for gode ideer til indehold i madpakken/frugtmadpakken.