Gå til hovedindhold
Du er her:

Dagligdagen

Funktions opdelt hus med nærværs-grupper  

Via det gode børneliv, er der mange rutiner, som børnene lærer om.

Børnene trives i et godt og udviklende læringsmiljø, hvor vi sammen med børnene bevæger os rundt i det rutineprægede, og planlagte – samt i det spontane læringsmiljø.

Det er legen frem og dig og meget om noget.

Vi har funktionsopdelte rum, som vi åbner op efter børnenes behov og via et læringsbehov til børnene.

Vores rutiner i husene er det gode bleskift, måltiderne, udeliv i nærmiljøet eller vores haver, torsdag og fredag samlingerne, putning, nærværs-grupperne.

Det planlagte pædagogiske læringsmiljø tager udgangspunkt i vores nærværs-grupper, hvor vi arbejder pædagogiske med børnene ift. De valgte temaerne vi arbejder med.

I det planlagte er der palads til det spontane. Da vi arbejder med nærværs-grupper, hvor vi inddrager børnene nysgerrighed og søgen efter viden, åbner vi også døren op til at være spontane sammen med børnene.

Overblik af dagligdagen

  • 07:00 åbner Børnehuset Prinsessehøj.
  • 08:00-11:00 har vi pædagogiske aktiviteter, hvor de tre dimensioner, det rutineprægede, det planlagte og det spontane pædagogiske arbejde er i fokus.
  • 11:00 – 12:00 måltidet med nærvær og omsorg i mindre spisegrupper, putning og det gode bleskift.
  • 12:00-14:00 Det gode børneliv ude som inde, hvor vi har fokus på børenes relationer, leg og læring, praksisfortællinger, legemanuskripter, refleksionsmøder, sprogarbejde, og dokumentation via aula og i husene.
  • 14:00-15:00 Børnene vågner, frugt, det gode bleskift. Nye lege opstår og den voksne guider og vejleder børnene i lege. Arbejder med pædagogiske aktiviteter, hvor de tre dimensioner, det rutineprægede, det planlagte og det spontane pædagogiske arbejde er i fokus.
  • 16:00-17:00 Samling af børnegrupper og kun ganske få funktionsrum er åbnet, hvor der er spontane pædagogiske aktiviteter.
  • 17:00 lukker vi, og alle børn skal være hentet og ude af Børnehuset Prinsessehøj inden kl 17:00 (husk vi lukker kl 16:00 hver fredag)