Gå til hovedindhold
Du er her:

At starte i Prinsessehøj

Det er betydningsfuldt for det gode børneliv, at der er en daglig dialog i mødet med forældre og medarbejdere, hvor vi fx deler små fortællinger, beskeder, ser hinanden i øjnene, byder hinanden godmorgen eller god eftermiddag

Før-samtale

Formålet med før-samtalen er at lære forældre og barnet at kende, skabe tryghed ved start, give forældrene indblik i livet i Børnehuset Prinsessehøj, vores værdier, afstemme forventninger samt lægge grund for et godt samarbejde.

Det er en god ide, at begge forældre deltager, da jeres perspektiv på barnet og spørgsmål, kan være forskellige samt at I begge hører om vores værdier og forventninger.

Start i vuggestuen/”indkøring”

  • I vil blive inviteret til et møde i vuggestuen inden Jeres barn starter på fx ”lille stuen”. Til mødet vil personalet spørge ind til jeres barns rytme og hvor det er i dets udvikling. Det er vigtigt, at I oplyser, hvis der er forhold der kan have indflydelse på jeres barns trivsel, fx fødselsdepression, for tidlig fødsel, hvis barnet har allergi eller andet.
  • For børn i vuggestue, der ikke selv kan tale og viderebringe informationer, er det vigtigt, at I det daglige får talt med personalet omkring alt med indflydelse på barnets dag.
  • Ved afleveringen kan I fortælle, hvis barnet har sovet dårligt om natten, hvis barnet ikke har spist morgenmad eller på andre måder vist tegn på noget særligt eller usædvanligt. På samme måde vil I ved afhentning få at vide, hvordan jeres barn har haft det, specielt hvis der har været noget, der afviger fra en normal dag.
Solsorten
Solsorten

Opstart af jeres barn i børnehaven

Den første dag møder I som regel op i Børnehuset Prinsessehøj omkring kl. 09:30.

I vil også blive inviteret til en før samtale i børnehaven, hvor der vil blive spurgt ind til, hvordan vi sammen kan skabe den bedste start. I vil møde personalet den første dag, hvor I desuden vil aftale det videre indkøringsforløb. Vi tager udgangspunkt i, hvordan jeres barn reagerer den første dag. Børn er forskellige, nogle har behov for en blid indkøring, andre går det hurtigere. Det vigtigste for os, er at jeres barn får en tryg indkøring, der passer lige til ham/hende.