Gå til hovedindhold
Du er her:

Mad og måltider

”Tillykke – se, det har jeg også med”

Mad og måltider
Mad og måltider

Måltidet – en hyggelig og social begivenhed

Måltiderne er for mange børn et af dagens små højdepunkter, for mange børn er det en lille hilsen hjemmefra. Når I laver, nærende og indbydende mad, er I med til at give børnene gode madoplevelser. Gode måltider er dog mere end varieret og velsmagende mad. Ved måltidet er børnene med i et socialt fællesskab, og de udvikler deres spisevaner.

Børnene skal opleve måltiderne som en rar og hyggelig fælles begivenhed. Der skal være en grad af bordskik og nogle rutiner, som børnene føler sig trygge ved. F.eks. starter vi først, når alle er klar, de voksne sidder med ved bordet og hjælper ved behov. Det er også ved frokosten, at børn og voksne har dialog om maden, om hvor den kommer fra, at vi spiser forskellige ting osv.

Børnene hjælper til ved borddækning, med at dele madpakker ud og med oprydning.

Savner I inspiration til madpakken? Så er der måske hjælp at hente i pjecen "Gi' madpakken en hånd – godt for sundhed og klima" – den findes på altomkost.dk. 

Fødselsdage

Fødselsdage er en stor dag for alle børn – de bliver fejret, og de skal dele noget ud til vennerne i institutionen. Vi opfordrer forældre til at undgå tilsat sukker i det, som børnene skal dele ud. Boller er altid en succes. Frugtspyd i alle afskygninger er børnene ret vilde med. Små pizzasnegle er også en succes. Kontakt personalet, hvis I er i tvivl. Vi tager ikke imod slikposer, legetøj eller lignende.

Kernehusets mærkedage fejres

Ved særlige begivenheder i Kernehuset, som f.eks. Lanternefesten, serveres der varm kakao og ved andre lejligheder kan det være saft, boller eller kage.

På meget varme sommerdage, kan vi også finde på at servere en is.