Gå til hovedindhold
Du er her:

Dagligdagen

Dagen i Rævehøjen er genkendelig

Dagen i Rævehøjen er genkendelig og består af et miks af pædagogiske rutiner og pædagogiske aktiviteter, hvis indhold altid kan ende et andet sted, end forventet.

Vi beslutter rammen, er bevidste om ”hvorfor” og afhængigt af de enkelte børn, som deltager i aktiviteten, vil indholdet ændre karakter, men formålet og målet vil være det samme.

  • Vi har en fast struktur i løbet af dagen og har et stort ønske om, at alle børn er afleveret inden klokken 9 med mindre andet er aftalt.
  • Mellem klokken 7 og 9 arbejder vi ud fra et princip om én vuggestue og én børnehave og børnene opholder sig der, hvor det giver mest mening for det enkelte barn, der hvor deres yndlingsvoksen er eller deres bedste venner.
  • Mellem klokken 9 og 12 er børnene opdelt i mindre grupper for at sikre størst mulighed for udvikling, dannelse og læring i de særligt tilrettelagte aktiviteter - ofte på tværs af stuerne.
  • Mellem 12 og 17 arbejder vi igen ud fra princippet om én vuggestue og én børnehave, hvor børnene igen søger derhen, hvor det spændende sker, eller der hvor deres venner er.
  • For det lille vuggestuebarn gælder, at der er plads til at sove lur, når barnet er træt og spise, når det er sultent og efterhånden, som barnet vokser til, vil søvnbehovet og sulten rette sig ind efter vuggestuens faste rutiner.
  • Når barnet starter i vores børnehave, vil der også her være mulighed for en lur til de børn, som stadig har behov for at sove.