Gå til hovedindhold
Du er her:

At starte i Børnehuset Regnbuen

Barnets indkøring i Regnbuen

Overgange i børns liv

  • Da vi løbende byder velkommen til mange nye børn og familier, har vi lagt meget stor vægt på at gøre denne overgang fra hjem til vuggestue og børnehave til en god oplevelse for både børn og familier. Vi har fået skabt et trygt og omsorgsfuldt sted for børnene, hvor der er altid er mulighed for et kram. At starte i vuggestue eller direkte i børnehave er som oftest en stor omvæltning i et barns liv. Det er derfor nødvendigt at personalet og forældrene har et godt og åbent samarbejde.
  • Vi byder nye familier velkomne ved at invitere til et introduktionsmøde den første dag jeres barn starter. Her bliver I vist rundt af vores leder eller en pædagog, som fortæller om Regnbuen, bestyrelsesarbejdet, aktiviteter og giver andre relevante informationer.
  • Derefter bliver I vist hen til stuen hvor pædagogen står klar til at tage imod jer. Her får vi sammen en snak om jeres barn og om forløbet med indkøringen.
  • Indkøring af et barn tager normalvis 1-2 uger. Mange børn er allerede godt tilpasse efter den første uge, men det er meget fordelagtigt hvis børnene ikke skal have alt for lange dage, altså være der i alt for mange timer de første 2-3 uger.
  • Børn reagerer forskelligt på at begynde i dagtilbud, for nogle børn går det ret gnidningsløst og for andre er det mere vanskeligt at mor/far går. Men selv for de børn, for hvem det umiddelbart virker nemmest, kan der efter et stykke tid komme en reaktion.