Gå til hovedindhold
Du er her:

Dagligdagen

En hverdag med leg, trivsel og udvikling i fokus.

Vores dage består af rutiner, der gentager sig, som morgensamling, frokost eller søvn. Samt aktiviteter der veksler hen over året. Hvor årshjulet tilbyder afvekslende temaer, tilbyder rutinerne et trygt fællesskab og uanede muligheder for læring.

Et eksempel fra praksis

Gustav ligger og fjoller på gulvet og går ikke i gang med at tage tøjet af. Den voksne smiler til ham og siger

 ”Ih jeg kan se at du ligger på gulvet? Kom, op og stå, så kan vi sammen tage dit tøj af”.  Gustav rejser sig op, men går ikke i gang.

Den voksne spørger ”Vil du starte med at tage bukserne eller blusen af?”. Gustav siger ”buks af”. Den voksne hjælper med at få bukserne ned over kanten på bleen og siger til Gustav ” så nu kan du holde foran og trække bukserne ned”. Gustav sætter sig ned på gulvet, siger til den voksne ”mig selv” pædagogen svarer med et stort smil til ham ”Du vil gerne selv?” han trækker bukserne af og putter dem ned i kurven. Gustav kigger på den voksne og sir ”mig kan”. Den voksen nikker anerkendende og svarer ”du kunne selv!” til ham og spørger ”hvad skal du så nu?” Gustav tager sin ble af, går ud på toilettet tager en ny ble fra skuffen. Derefter går han ud til den voksne for at få den på.  Gustav finder nu selv sin sut i som ligger i kurven og venter på at han har taget tøjet af og er nu klar til at finde sin sove madras.

Den voksne guider handleanvisende Gustav gennem rutinerne og bekræfter ham både verbalt og mundtligt i hans gode indsats. Fordi vores rutiner består af, for barnet, genkendelige rammer, er det let for den voksne at guide Gustav videre i opgaven.

Dagens organisering

  • Kl. 7-8  Vi er fælles på en stue og tilbyder et stykke knækbrød og lidt frugt.
  • Kl. 9- 10:30/11:30 Planlagte aktiviteter, samlinger og ture
  • Kl. 11-14 frokost og søvn for dem der sover en gang om dagen. Sover man to gange, eller slet ikke, leger man ude eller inde, mens de voksne afvikler pauser, ordner køkken osv.
  • Kl. 14-15 spiser vi frugt. Frugten består af økologisk forældrebetalt frugtordning, og brød vi køber eller bager.
  • Kl. 17 lukker vi huset, og alle børn skal være hentet (vi lukker kl. 16 om fredagen).