Gå til hovedindhold
Du er her:

Om Børnehuset Langs Banen

Her kan du finde oplysninger om åbningstider, lukkedage mv.

Børnetal og størrelse

I børnehuset Langs Banen er vi normeret til 52 børn.

Vi har to børnehavestuer: Prikke og Stribe-stuen, som hver er normeret til 20 børnehavebørn.

Vuggestuen (Stjernestuen) er normeret til 12 vuggestuebørn.

De to børnehavestuer har samme størrelse. Begge stuer består af et større og et mindre rum, hvor børnene kan lege.

Vuggestuen har en stor og rummelig afdeling/stue, med en stor garderobe, badeværelse samt et meget stort lyst rum som børnene kan boltre sig i.

Lukkedage i året 2022

Forældrebestyrelsen har ret til og har besluttet 5 lukkedage årligt, udover de tre fastlagte lukkedage fra Lyngby-Taarbæk kommune.

 • Lyngby-Taarbæk kommune har følgende tre faste lukkedag, Grundlovsdag, d.24. december og d.31.december
 • Fredag  d. 27.maj (fredag efter Kristi Himmelfart)
 • Mandag d. 27. december
 • Tirsdag  d. 28.december
 • Onsdag d. 29.december
 • Torsdag d. 30.december

Årshjul

Hvert år på en personalelørdag, fastlægger personalet hvilke læreplanstemaer og projekter vi skal have i løbet af det kommende år. Disse kommer til at fremgå af kalenderen på AULA.

Traditioner

 • Fastelavn

  Vi fejrer fastelavn i februar måned. Alle børn er velkomne til at komme udklædt.

  Hvis dit barn ikke har lyst til at have udklædning på fra morgenstunden, kan I blot medbringe det i vuggestuen eller børnehaven, og vi tilbyder barnet at få udklædningen på, når det er landet godt på stuen.

  Om formiddagen slår vi katten af tønden og synger fastelavnssange på egne stuer. Tønden er en papirspose (i vuggestuen) og af tyndt træ (i børnehaven), som børnene har dekoreret med maling, fjer og glimmer.  I tønden har vi gemt rosiner og andet godt til børnene.

  Om eftermiddagen spiser børnene fastelavnsboller både i vuggestuen og børnehaven. For de børn der stadig har energi tilbage efter en spændende dag, laver vi Fastelavns Disko i vores alrum og de børn som ikke har lyst, kan lege og hygge sig på stuerne.

 • Forældremøde

  I maj måned afholdes forældremøde, med valg til bestyrelsen.

 • Forældrearbejdsdag

  2 gange årligt har vi forældrearbejdsdag i Børnehuset Langs Banen.

  Bestyrelsen inviterer hele forældregruppen og børn til at komme og lave praktiske ting i vuggestuen og børnehaven.      Ting og opgaver som personalet ikke kan nå til dagligt. Opgaverne strækker sig fra hovedrengøring, sy pudebetræk eller gardiner indendørs til oliering af skib og klatrestativer på legepladsen.

 • Planteuge

  I løbet af foråret afsætter vi en uge til at forældre/bedsteforældre og børn kan medbringe en plante, som de kan plante sammen i nogle af vores krukker eller kummer på legepladsen. Vi stiller redskaber til rådighed og har klargjort potter og kummer til ugen.

 • Skolegruppe

  Hver mandag og torsdag formiddag fra medio august til slut april mødes de kommende skolebørn på tværs af de to børnehavestuer. Her er aktiviteterne særligt tilrettelagt ud fra børnegruppens gennemsnitlig alder.

 • Afslutningsfest og fællesspisning for årets skolegruppe

  Sidst i april holder Langs Banen en afslutningsfest for de børn der har været i skolegruppen.

  Festen afholdes fra kl.17:00-19:00 og er uden forældre. Børnene medbringer hver en ret til fællesbuffet.

  Aftenen går med at spise, deltage i skattejagt og i forskellige små konkurrencer.

 • Sommerfest i Langs Banen

  De ældste børns farvel til børnehuset, er d.30.april. Der holder de ældste børn fest for hele børnehuset. Der er forskellige boder, hvor alle børn kan komme og prøve forskellige ting. Boderne er sat op og bliver passet af de ældste børn og som har sidste dag i børnehave. Det er en stor festdag, som især de store børn ser frem til hvert år.

 • Dragefest

  I medio august har vi dragetema. Vi bygger vores egne hjemmelavet drage og vi går på opdagelse i natur og science. Hvad er det perfekte dragevejr og hvad skal der til for at en drage kan flyve? Kan runde drager også flyve og mm.

  Første søndag i september har vi dragefest, hvor de familier der kan og har lyst mødes i Furesøparken. Vi sætter drager op.

  Vi synger fællessang og hver familie har en ret med til en fællesbuffet.

 • Børnehusets fødselsdag

  I starten af november holder vi Børnehusets fødselsdag, med filmfestival for børnene og kaffe/kage for forældrene.

 • Juleteatertur

  Tekst er under udarbejdelse.

 • Julehygge/forældregløgg

  I december måned inviterer vi forældrene til eftermiddags julekomsammen. En hyggelig eftermiddag hvor vi fejrer at julen er kommet. Vi byder på æbleskiver og alkoholfri gløgg, og der vil være nogle juleboder, hvor I sammen med jeres børn kan lave forskellige julesager.