Gå til hovedindhold
Du er her:

Forældresamarbejdet

I villa Furesø prioriterer vi et tæt og tillidsfuldt samarbejde med forældrene

  • I Villa Furesø anser vi et godt og stærkt samarbejde med forældrene, som afgørende for barnets trivsel, udvikling, dannelse og læring. Hvis forældrene er trygge, er barnet det i reglen også.
  • Udover at vi i hverdagen bestræber os på at være i god dialog med forældrene i bringe og hente situationer, gør vi meget ud af at få kommunikeret gennem AULA, som er vores digitale redskab, hvor vi blandt andet lægger dagbøger og billeder ud.
  • På den måde, er man som forælder som regel godt opdateret på, hvordan dagen har været i vuggestuen, og børnelynet skal således også ses som et samtaleredskab, hvor man kan tale med sit barn om det der er foregået den pågældende dag.
  • Vi holder tre formaliserede samtaler i Villa Furesø. En opstartssamtale, der finder sted, når barnet har været i vuggestuen i omkring tre måneder, en to årssamtale, når barnet er fyldt to år, samt en overgangssamtale, som finder sted inden barnet skal starte i børnehave.
  • Når vi vælger at holde tre samtaler med forældrene i løbet af barnets tid i Villa Furesø, er det med ønsket om at prioritere barnets trivsel, læring og udvikling. Samtidig er det vigtigt for os at skabe rum for dialog med forældrene, hvor der er sat mere tid af, end den ”garderobesnak” vi har med forældrene i det daglige.