Gå til hovedindhold
Du er her:

Mad og måltider

Der er madpakkeordning i Kastaniely.

 

Madordning

Som forældre skal I medbringe madpakke til frokost til jeres barn hver dag. Dertil har vi en ordning hvor vi tilbyder børnene brød med varierende pålæg til formiddag og eftermiddag, og I medbringer 3-5 stykker frugt hver mandag eller onsdag som fordeles på stuen til hele ugen. Dette uddelegeres af personalet på stuen ved opstart og fremgår på stuens køleskabe ved indgangen.  

Hvert andet år skal forældrebestyrelsen tage stilling til valg af madordning.

Det er vigtigt, at der noteres eventuelle allergi- og kosthensyn i AULA. Drejer det sig om allergi skal der afleveres en lægeerklæring til ledelsen som herefter opbevares sikkert.

Vi opfordrer forældre til, at ligge sig op af de 7 kostråd.

I samarbejde med jer forældre kan vi være medvirkende til at børnene bliver fyldt op med sund energi, således at de får overskud og lyst til at lære gennem hele deres dag.

Dette er både i forhold til medbragte madpakker samt til højtider og særlige traditioner.

Til alle måltider serverer vi vand hvor børnene hjælper med at hælde vand op selv, hvor selvhjulpenhed og finmotorikken øves.

Vi er meget åbne for dialog om madpakker med jer som forældre. I ved hvad jeres børn foretrækker til at starte med, og der vil være behov for justeringer undervejs som vi gerne tage med jer løbende. Vi opfordrer også til at tage varm mad med hvis I foretrækker dette. Vi varmer ikke maden forinden, hvorfor vi anbefaler derfor at I benytter jer af små termo-bokse.

Fødselsdag og lignende

Når et barn har fødselsdag eller holder afslutning, vil vi gerne fejre det i børnehuset og forældre kan medbringe noget spiseligt, som kan være frugt, boller eller grøntsager.

Det er nydelsen og samværet, der er det vigtigste, ikke den store mængde og det store udvalg.

På meget varme sommerdage, eller udvalgte ture kan det sagtens ske at der serveres en sodavands-is i institutionen.

Til specielle arrangementer kan der også blive serveret en bolle med sukker i, æbleskiver og saft. Dette er naturligvis med mådehold.