Gå til hovedindhold
Du er her:

Mad og måltider

I Regnbuen har vi ingen madordning, men har dette op til afgørelse i bestyrelsen hvert 2. år. Næste valgperiode er i efteråret 2022.

Børnene skal selv have madpakker med navn og et stykke frugt med hver dag.

Spisning

  • I børnehuset går vi op i, at måltidet er en fælles oplevelse, hvor vi er sammen. De voksne sætter nogle overordnede rammer, der gør at det bliver en rar og hyggelig spisestund for alle. Vi har faste rutiner, nogle overordnede regler og forventninger til børnene alt efter deres alder og udviklingstrin.
  • Rutinerne er, at børnene hjælper til med at dække bord. Det er ofte de største børn, der med hjælp og støtte fra en voksen deler madpakker ud og hjælper med at dække bord. Børnene pakker selv deres mad ud så vidt muligt.

Madpakken

  • For at fremme børnenes sundhed, er det vigtigt at madpakken er sammensat af nærende indhold. Hvis der skal lidt lækkert med, kan figenstænger eller rosiner være gode. Det er god idé, at maden er skåret ud i kvarte, så de er nemmere for børnene at spise.
  • Børn kan spise meget varieret i mængde og derfor anbefaler vi, at der er mad nok med, hvis sulten skulle melde sig yderligere.
  • I forbindelse med indpakning af maden anbefaler vi smørrebrødspapir. Det er nemmere for børnene at håndtere, da de på sigt også skal være selvhjulpne ved spisning. Madkasserne med navn på må også gerne være nemme at åbne for børnene.

Turmadpakken

  • I vil opleve, at der i forbindelse med ture står, at børnene skal have turmadpakke med. Det betyder for det første, at maden skal i plastpose med navn. Samtidig skal maden være nem for barnet at spise. Klap-sammen madder eller små sandwiches er gode og nemme for barnet at håndtere.