Gå til hovedindhold
Du er her:

Renoverede udearealer og legepladser i dagtilbuddene

På denne side kan du se og læse om de udearealer og legepladser som Lyngby-Taarbæk Kommune har renoveret og etableret i kommunens dagtilbud.

Udearealer og legepladser

 • Børnehuset Hjortholm

  Legepladsen på Hjortholmsvej 4 er renoveret i forbindelse med, at huset igen blev daginstitution for vuggestue- og børnehavebørn.

  Målet har været at sætte rammen for nye aktiviteter ved at benytte de gamle træer og buske samt det eksisterende terræn. For især de store børn er der etableret udfordrende klatreleg, boldbane, gynge, rutsjebane, sandkasse med legehuse, grillsted og en kørebane for små cykler. Mens der for de små børn er lavet et aflukket areal med plateauer og sandkasse, samt et klappedyr og en lille legebil.

  Adresse:

  Hjortholmsvej 4, 2800 Kgs. Lyngby

  Udeareal og legeplads ved Børnehuset Hjorteholm
  Udeareal og legeplads i Børnehuset Hjorteholm
 • Børnehuset Pilen

  Ved Børnehuset Pilen er der etableret en legeplads med flere legezoner til børnene. Der er arbejdet med at styrke sammenhængen imellem de to legepladser.

  Målet har været at understøtte de gode værdier, der allerede var på arealet f.eks. ved at de fungerende områder forstærkes ved at forny legeredskabet og rumdannelser forstærkes ved hjælp af beplantning eller hegn.

  Adresse:

  Virumgårdsvej 22, 2830 Virum.

  Udeareal og legeplads ved Børnehuset Pilen
  Udeareal og legeplads i Børnehuset Pilen
 • Børnehuset Regnbuen

  Ved Børnehuset Regnbuen er der leveret en tidssvarende legeplads af god kvalitet til vuggestue og børnehavebørn, således, at udearealerne indbyder til bevægelse, leg, og ophold. Det har været et mål at skabe et udeareal hvor sammenhæng og afgrænsningerne imellem de enkelte uderum tydeliggøres.

  I projektet er nabogrunden inddraget, som anvendes af en spejdergruppe, når institutionen er lukket.

  Arealet ved spejdergruppen giver mulighed for yderligere et pædagogisk rum, hvor der er bålplads og værksteds lignende forhold, samt der er plads til improviseret boldspil. Adgangen til arealet styres via en låge.

  Adresse:

  Lundtoftevej 89, 2800 Kongens Lyngby

  Udeareal og legeplads i Børnehuset Regnbuen
  Udeareal og legeplads i Børnehuset Regnbuen
 • Naturbørnehaven Jordbærhaven

  Udearealet og legepladsen ved den nye Naturbørnehave i Værløse er renoveret med biodiversitet for øje.

  Målet har været at benytte den store naturgrund med den flotteste udsigt. Her har det været muligt at genindbygge stedets materialer: overskudsjord er formet til en blød terrænbakke, overskudsstammer er blevet til et højbed og overskudsgrene indgår i nye kvashegn. En græseng, en skjult skovsti, en bålhytte og en bjælkehytte er genbrugt eller sat i stand.

  Derudover er der etableret et nyt gravehjørne, dyrkningshave, værksted, boldbane, rutsjebane, gynger, sandkasse, og motorikleg.

  Naturbørnehaven Jordbærhaven åbnede 1. september 2023. Hvis du har lyst til at læse mere om Lyngby-Taarbæk Kommunes nye dagtilbud, kan du gøre det ved at klikke her.

  Adresse:

  Lejrvej 47, 3500 Værløse

  Jordbærhaven, Lejrvej 47, Værløse
  Jordbærhaven, Lejrvej 47, Værløse
 • Den Grønne Legeplads

  Den Grønne Legeplads er blevet fornyet i 2022. Målet med legepladsen var at skabe en legeplads, som kan tilbyde mange forskellige typer af aktiviteter, hvorfor den egner sig til børn i forskellige aldre. På legepladsen er der:

  • En udendørs oplyst fodbold- og basketbane
  • Traditionelle legeredskaber som f.eks. sandkasse, klatrestativ og gynger
  • En udendørs optegnet asfalteret cykelbane med trafiklys, hvor børnene kan lære de basale trafikregler på egne medbragte cykler eller løbehjul
  • Picnic muligheder

  Den Grønne Legeplads er fortsat en offentlig legeplads, men er ikke længere bemandet. Legepladsen er fra september 2023 og fremadrettet opsamlingssted for Virums nye udflytterbørnehave i Kirke Værløse ”Naturbørnehaven Jordbærhaven”, og har derfor en lukketid for offentligheden i tidsrummet 7-9 og 15-17 på hverdage.

  Adresse:

  Frederiksdalsvej 23, 2830 Virum.

  Den Grønne Legeplads
  Den Grønne Legeplads

Leg på institutioner og skolers legepladser

Du er velkommen til at bruge legepladserne på kommunens daginstitutioner og skoler udenfor åbningstiderne.

Husk, at

 • Passe godt på kommunens bygninger og arealer
 • Ryd op efter dig selv, og brug affaldsspandene
 • Vis hensyn til naboer ved ikke at råbe eller på anden måde virke forstyrrende
 • Kl. 22 lukker legepladserne.

På legepladsen er det ikke tilladt, at

 • Drikke alkohol
 • Lave bål.

Ved fejl og mangler kan servicevagten kontaktes på servicevagt@ltk.dk.