Gå til hovedindhold
Du er her:

Mad og måltider

Vi lægger vægt på at fremme en god spisekultur, hvor måltiderne foregår i fællesskab, i rolige og hyggelige omgivelser, med tid til at alle børn får spist.

I Klokkeblomsten har alle børn madpakker med. Vi har ikke nogen fælles madordning og der serveres ikke morgenmad.

Børnene må som udgangspunkt selv bestemme i hvilken rækkefølge madderne i madpakken spises - hvorfor det er vigtigt at I tager stilling til, hvad i putter i madpakken.

Madpakken er i køleskabet frem til frokost. I vuggestuen tilbydes børnene knækbrød og vand kl.9.00. I børnehaven kan barnet have en formiddagsmad med, en madpakke som ligger i kurven på køkkenbordet på barnets stue. 

Det mad og mælk vi tilbyder, er fortrinsvis økologiske og fir gange om ugen bager vi brød til eftermiddagsmaden.

Vi ønsker ikke drikkeyoghurt, kakaomælk, juice og andre drikkevarer i/ med madpakkerne. I vælger mængden af sødt, men slik, kage, kiks og stykker af chokolade mener vi ikke skal i madpakkerne. Madpakken skal give jeres barn energi til en god eftermiddag ”på arbejde” i vuggestuen eller børnehaven. Sødt kan også være frugt.

Dagens måltider

 • Morgenmad

  Morgenmad, Hvis I ikke kan nå at spise morgenmad hjemme, må I gerne medbringe noget mad barnet kan spise i børnehuset. Frem til kl. 8, spiser barnet på stuen, hvor barnet afleveres.

 • Frokost

  Frokost, serveres i vuggestuen kl. ca. 10.45 og i børnehaven kl. ca. 11.15. Alle børn tilbydes vand til frokost.

 • Eftermiddagsmad

  Eftermiddagsmad, kl. ca. 14, spiser vi eftermiddagsmad. Børnene medbringer selv maden, som en ekstra madpakke.

 • Ved særlige lejligheder

  Til påske og jul holder hele huset fælles børnefrokoster, hvor der serveres lidt fælles mad. Børnene skal have madpakker med disse dage, da vi oplever at alle børn ikke kan lide det der serveres.