Gå til hovedindhold
Du er her:

At starte i Vandpytten

Tryghed, dialog og gensidig respekt skaber tillid og det er vores nøgleord for at give børn og forældre den bedste start i Vandpytten.

Lilla bamser
Bamser

Opstart i vuggestuen

Børn reagerer meget forskelligt på at skifte miljø – nogle reagerer med nysgerrighed og tillid nok til at undersøge alt det nye og andre tager små initiativer med stor bevidsthed om, at deres tryghedsperson er lige bag dem, derfor er den gode opstart i vuggestuen individuel  for hvert enkelt barn.

Det er vigtigt, at I ankommer på et tidspunkt, hvor barnet er udhvilet, mæt og tilpas – her er barnet nysgerrigt og klar på nye udfordringer. I aftaler tidspunktet med stuen.

I vuggestuen er én af forældrene sammen med barnet de første par dage som altid kun er én til to timer.

Forældre og pædagoger aftaler hvor hurtigt der bliver skruet op for tiden, hvor barnet er ”alene” i vuggestue – og vi er aldrig længere væk end et telefonopkald eller en SMS.

Første gang dit barn skal have skiftet ble eller lægges til at sove, er det dig, som forældre der gør det og barnets primære pædagog står ved siden af. Det har en stor psykologisk betydning, at du viser dit barn, at det sagtens kan ligge her på puslepuden og få skiftet en ble eller sagtens kan blive puttet i en af vores barnevogne.

Opstart i børnehaven

Også i børnehaven er det individuelt hvordan det dit barn tager imod nye udfordringer i en ny hverdag.

Det er typisk en rigtig god ide med et par korte dage til at starte op på og mor eller far skal helst være på stuen eller måske i vores fællesrum, mens barnet øver sig på at gå i børnehave.