Gå til hovedindhold
Du er her:

Mad og måltider

”Tillykke – se, det har jeg også med”

Mad og måltider
Mad og måltider

Måltidet – en hyggelig og social begivenhed

Måltiderne er for mange børn et af dagens små højdepunkter, for mange børn er det en lille hilsen hjemmefra. Når I laver, sund og indbydende mad, uden slik, er I med til at give børnene gode madoplevelser. Gode måltider er dog mere en sund og velsmagende mad. Ved måltidet er børnene med i et socialt fællesskab, og de udvikler deres spisevaner.

Børnene skal opleve måltiderne som en rar og hyggelig fælles begivenhed. Der skal være en grad af bordskik og nogle rutiner, som børnene føler sig trygge ved. F.eks. starter vi først, når alle er klar, de voksne sidder med ved bordet og hjælper ved behov. Det er også ved frokosten, at børn og voksne har dialog om maden, sund og usund mad, hvor den kommer fra, at vi spiser forskellige ting osv.

Børnene hjælper til ved borddækning, med at dele madpakker ud og med oprydning.

Fødselsdage

Fødselsdage er en stor dag for alle børn – de bliver fejret, og de skal dele noget ud til vennerne i institutionen. Vi opfordrer forældre til at begrænse sukker i det, som børnene skal dele ud. I må gerne bage en kage, men lad være med at putte glasur og slik ovenpå. Boller er altid en succes. Frugtspyd i alle afskygninger er børnene ret vilde med. Små pizzasnegle er også en succes, men kontakt personalet, hvis I er i tvivl. Vi tager ikke imod slikposer.

Men der er undtagelser

Ved særlige begivenheder i Kernehuset f.eks. traditioner, serverer vi saft, boller og kage og til Lanternefesten varm kakao.

På meget varme sommerdage, kan vi også finde på at servere en is.