Gå til hovedindhold
Du er her:

Om Firkløveren

Her kan du finde oplysninger om åbningstider, lukkedage mv.

Firkløveren og Kastaniely er to individuelle institutioner med samme ledelse. Det vil sige at Camilla Hernig er dagtilbudsleder og Emilie Avenstrup Falkenberg Rasmussen er souschef for begge huse. Dertil forventes det at Firkløveren får en afdelingsleder tilknyttet fast til huset. 

Børnetal og størrelse

I Firkløveren er vi 36-39 børn, fordelt med 12-13 børn på 3 stuer. Stuerne har samme størrelse og er store, lyse og rummelige.

Åbningstider

 • Mandag til torsdag: 7.00-17.00
 • Fredag: 7.00-16.00

Lukkedage i året

Forældrebestyrelsen har ret til at placere 5 lukkedage årligt.

Årshjul

Hvert år i november fastlægger personalet hvilke læreplanstemaer og projekter vi skal have i løbet af det kommende år. Disse fremgår af kalenderen på AULA.

Traditioner

 • Fastelavn

  Vi fejrer fastelavn i februar måned. Alle børn er velkomne til at komme udklædt, dog uden maske på, da nogle børn kan blive skræmt, når ansigtet er skjult.

  Hvis dit barn ikke har lyst til at have udklædning på fra morgenstunden, kan I blot medbringe det i vuggestuen, og vi tilbyder barnet at få udklædningen på, når det er landet godt i vuggestuen.

  Om formiddagen slår vi katten af tønden og synger fastelavnssange på egne stuer. Tønden er en papirspose som børnene har dekoreret med maling, fjer og glimmer, og som børnene skiftevis skal slå luft og liv ud af, til selve fastelavn. I posen har vi gemt rosiner og ostehaps til alle børn.

  Om eftermiddagen når I henter jeres barn, serverer vi en bolle og en kop kaffe i sansehaven for børn og forældre. Her kan I sammen med jeres barn kigge på billeder af børnene i deres udklædning før vi siger farvel og på gensyn.

  Forældre er velkommen til at være klædt ud.

 • Plantedag med bedsteforældre

  I maj måned inviterer vi barnets bedsteforældre/en ven af familien til plantedag.

  Familien har en spiselig plante med til at plante ude på legepladsen i vores plantekasser. Vi stiller redskaber til rådighed og har klargjort potter og kummer til dagen.

 • Sommerfest/Høstfest

  Vi inviterer familien til sommerfest/høstfest i september måned.

  Høstfesten er en festlig eftermiddag, hvor forældre og børn mødes til fælles aktiviteter og slutter af med en stor fælles buffet, hvor hver familie har en ret med.

 • Julefest

  I begyndelsen af december holder vi julefest i Firkløveren.

  En hyggelig eftermiddag hvor vi sammen fejrer at julen er kommet. Vi byder på æbleskiver, og der vil være nogle juleboder, hvor I sammen med jeres børn kan lave forskellige julesager.

  Til sidst danser vi sammen rundt om juletræet på legepladsen.

 • Forældrearbejdsdag

  2x årligt har vi forældrearbejdsdag i Firkløveren.

  Bestyrelsen inviterer hele forældregruppen og børn til at komme og lave praktiske ting i vuggestuen, som personalet ikke kan nå til dagligt. Opgaverne strækker sig fra hovedrengøring indendørs til oliering af klatrestativ på legepladsen.

 • Ro i naturen

  6 af husets ældste børn tager på tur med ladcykler.

  Vi cykler ud for at sanse og finde ro i naturen. Vi er afsted hele dagen, og børnene sover lur i det fri i to poptelte som vi medbringer.

  I naturen laver vi lege og øvelser, som træner barnets evne til fordybelse, koncentration og opmærksomhed på sig selv og de andre.

 • Grupper på tværs

  Hver tirsdag fra september til slut april mødes børnene på tværs af deres stuer. Alle børn er opdelt efter alder i Lillegruppe, Mellemgruppe og Storegruppe.

  Aktiviteterne er særligt tilrettelagt ud fra børnegruppens gennemsnitlige alder.

 • Fælles samling

  Hver fredag har vi fællessamling på én af stuerne, dette går efter tur.

  Alle børn og voksne mødes til en hyggelig stund, hvor vi synger og bevæger os sammen. Her oplever barnet at være en del af et større fællesskab.