Gå til hovedindhold
Du er her:

Om Børnehuset Lærkereden

Her kan du finde oplysninger om åbningstider, lukkedage mv.

Børnetal og størrelse

 I Børnehuset Lærkereden er vi normeret til 24 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn.

 I vuggestuen er der fordelt med 8 børn på 3 stuer

I børnehaven er der fordelt med 20 børn på 2 stuer. Vi har et fælles Alrum og Kreativitets-rum.

Åbningstider

mandag til torsdag 7.00-17.00

fredag 7.00-16.00

Lukkedage i året

Forældrebestyrelsen har ret til at placere 5 lukkedage årligt. I 2024 er det:

  • 27. marts (dagen før påskeferien)
  • 10. maj (dagen efter Kristi Himmelfartsdag)
  • 23. december 
  • 27. december
  • 30. december

Årshjul

Hvert år I november udarbejder og fastlægger personalet hvilke læreplanstemaer og projekter vi skal arbejde med idet kommende år. Disse temaer fremgår af kalenderen på AULA.

Traditioner

  • Fastelavn

    Vi fejrer Fastelavn i februar måned. Børn og voksne kommer udklædte. I vuggestuen kommer børnene udklædte, dog uden masker på, da nogle af børnene kan blive skræmte. Hvis dit barn ikke har lyst til at have udklædning på, tilbyder vi at give barnet det på hvis barnet gerne vil.

    Vuggestuen

    • Vi holder samling kl. 9, hvor der synges fastelavnssange og dekorerer boller, som børnene har bagt.
    • Tøndeslagning kl. 9.45. Tønden er en paptønde som børnene forinden har dekoreret med maling, fjer og glimmer
    • Tønden hænges op i åbningen mellem køkken og Ællingestuen. Børnene skal på skift prøve at slå tønden ned. Der bliver taget billeder undervejs som sendes ud på AULA
    • Indholdet i paptønden er rosiner og klementiner
    • Om eftermiddagen er der boller og hygge.

    Børnehaven

    • Vi holder samling kl. 9.30, hvor der bliver sunget fastelavnssange og børnene viser deres udklædning
    • Tøndeslagning kl. 10.  Tønden er en trætønde som børnene har dekoreret/malet i løbet af ugen.
    • Musvitternes tønde bliver hængt op i åbningen mellem alrummet og køkkenet
    • Spætternes tønde bliver hængt op inde i gymnastik-rummet
    • Indholdet i tønden er, klementiner, figenen stænger. 
    • Børnene skal på skift prøve at slå tønden ned. Når tønden er slået ned, udråbes der en kattekonge og kattedronning. Der bliver taget billeder undervejs som sendes ud på AULA
    • I børnehaven spiser børnene deres fastelavnsboller til eftermiddagssamling, og som børnene har bagt.
  • Påske

    I vuggestuen og i Børnehaven forbereder vi påsken med at holde samling og synge påske sange og lege der relaterer til påsken. Vi planter karse og klipper/maler påskekyllinger og afslutter med en påskefrokost. Børnene får deres påske kyllinger/hare og karse med hjem.

  • Blomsterdag

    I maj inviterer vi barnets Bedsteforældre eller en ven af familien til en blomsterdag. Børnene har medbragt en plante eller en blomst, som børnene planter i Lærkeredens altankasser og blomsterkasser på legepladsen eller i haven. Der serveres kaffe /te og kage og Nanna Maria spiller klaver og der synges forårssange.

  • Bondegårdstur til Barresøgård

    Vi er hvert år afsted i juni måned, vuggestuen og børnehaven med bus til Barresøgård. Der er heste, får, køer og kalve som vi får lov til at fodre. De små kattekillinger er legesyge og dem får børnene lov til at sidde og kæle med. Der er også en stor naturlegeplads med rutsjebaner og tovbaner. Vi afslutter med at gå ind i stalden hvor vi får vores medbragte mad og hjemmelavet saft og boller fra gården. Bondemanden griber sin harmonika og så er der sang og dans i loen.

  • Sommerfest

    Hvert år i slutningen af august inviterer Forældreforeningen og institutionen til sommerfest. Vi har et pædagogisk tema som vi isamarbejde med foreningen har planlagt. Op til sommerfesten planlægges aktiviteterne.

    Vi mødes kl. 17.00 hvor der er en velkomst drik ved flagstangen og vi synger lærkeredens sang akkompagneret af musikere der er inviteret og stiller op til alle festerne i Lærkereden.  Derefter er der fælles buffet som forældrene har bidraget med og musikalsk underholdning.

    Efter middagen starter aktiviteterne og derefter musikalsk underholdning for børnene. Vi slutter af med kaffe /te og kage som forældrene har bagt. Børne får en is. Hele arrangementet foregår på den store legeplads i Lærkereden.

  • Lygtefest

    Børn, søskende og forældre inviteres til lanternefest i Lærkereden, en stemningsfuld aften med oplevelsen af lyset i mørket.

    Vi mødes i midten af november kl. 17.00 på legepladsen i alle træerne er der hæng lygter med lys i og inde i huset er al elektrisk lys slukket og levende lyse er tændt i alle vinduer. Ude på legepladsen lyser græskarhovederne og ved vores bål hus er der tændt bål. Alle er klædt varmt på, så vi er klar til sammen at gå ud i mørket med vores lanterner for at finde lygtemanden.

    Alle medbringer en lanterne (evt. lavet af en juicekarton) og en cykellygte hvis det blæser meget.

    På et tidspunkt samles vi omkring et bål, hvor vi, hvis vi er heldige, finder lygtemanden, som har boller, varm kakao og saftevand til os.

    Op til Lygtefesten har børnene været med til at skære græskar hoveder.

  • Lucia

    Vi har en tradition i starten af december   at de kommende SFO-børn går Luciaoptog kl. 07.30 for forældre og børn i Lærkereden.

    Der bliver serveret morgenmad ude på stuerne.

    Børnene er udklædt i Luciadragter og på række synger de Luciasangen med et lys i hånden. Der er en der går forrest som Lucia brud. Børnene går rundt på stuerne og efter at de har gået en runde er der fælles fotografering i Alrummet hvor forældrene kan tage gruppebilleder.

  • Julefest

    Julen er en fast tradition som vi fejrer i Lærkereden.

    I løbet af november inddrages børnene med henblik på  at være med til at lavejulegaver, og vi begynder vi så småt at synge julesange.

    Sidst i november finder vi nisser, julepynt og adventslys frem, og huset indtages af julestemningen lidt efter lidt.

    I december bliver der sunget julesange både til morgensang og til fredagshygge.

    Hver stue har en bagedag, hvor der bages småkager der bruges i julemåneden, og hvis der er nok får børnene en smagsprøvers med hjem.

    I denne måned bor stuenisserne på skift ved børnehavebørnene, og dagen efter læses historier om hvad de har lavet i hjemmene. Vuggestuen bor nisserne på stuen og tages med i forskellige sammenhænge. Vi samles på  og synger julesange fra vores julesangbog og vender kalenderbillede.

    Både børnehavegruppen og vuggestuegruppen inviteres til børnegudstjeneste i Lundtofte kirke, hvilket vi deltager i med mindre grupper.

    Der laves julepynt og hemmelige gaver. Vi spiser risengrød og når der er nået til overs af grøden bær børnene en tallerken med grød kanel og en smørklat på. til nisserne der bor oppe på loftet.

    Til fredagssamling danser og synger vi julesange og øver os i at danse rundt om juletræet. Vi holder en stor julefest på Lindegaarden i Bondebyen i Lyngby. Der har vi et stort juletræ som forældre, børn og personale pynter, Lasse der er komponist og pianist kommer og spiller og vi danser rundt om juletræet så kommer julemanden og deler børnenes medbragte gaver og deler dem ud. Børnene får ved den lejlighed en julegodte pose. Vi har en fælles buffet og slutter af med kaffe og kage.

    Endelig er det juleferie, og alle tager hjem med deres julegaver og store forventninger til de kommende dage.

  • Fællessamling

    Hver fredag har vuggestuen og børnehaven fælles sang og bevægelse hvor vi mødes i Alrummet.

    Børnene har glæden ved at være i et større fællesskab og synge sammen.

    NannaMaria kommer hver fredag og spiller egne kompositioner og børnesange på klaver. Efter fællessangen er børnehavebørnene på skift inde og drikke te og har en stjernestund sammen med Nanna Maria og sammen taler om stort og småt i livet.  

  • Forældrearbejdsdage

    En til 2 gange årligt arrangerer Lærkereden sammen med Forældreforeningen og forældrebestyrelsen praktisk arbejde som udføres enten en lørdag eller søndag.

    Forældre kommer sammen med deres børn og hjælper til med at feje og ordne legepladsen, rydde op i kælderen eller slibe og oliere havelegeredskaber og uden dørs borde.                                                                                           

  • Overgange i børnsliv

    Tværgående grupper

    I Lærkereden er de ældste vuggestue- og børnehavebørn delt op 2 gange om ugen i tværgående aldersopdelte børnegrupper såkaldte farvegrupper.

    Børnene fortsætter i deres børnegrupper med de samme voksne, til de når tidspunktet hvor de skal videre i skole.

    I de aldersopdelte farvegrupper, skabes der mulighed for i langt større grad at arbejde projekt orienteret med fokus på barnets nærmeste udviklingstrin. Vi opnår på en rolig og nærværende måde, at barnet ses af flere voksne, i et bredere flow med primærpædagogen, og et større samarbejde mellem uddannede pædagoger og medhjælpere.                                                  

    I Lærkeredens pædagogiske arbejde lægger vi vægt på at, børnene finder ro og ligevægt, får mod til og være nysgerrig på, den verden de skal ud og ”erobre”. Børnene lærer at være en god kammerat.

    Storegruppe                                       

    Når børnene er ved at afslutte sit børnehaveliv og skal starte i skole, holder vi inden, en afslutningsfest med middag, overnatning og morgenmad, hvor far og mor kommer og spiser med. Børnene vil få overrakt diplom med søde hilsner, snitte og bålbevis.

    Det sidste år, mødes Storgruppen flere gange, med de kommende skolebørn fra Netværkets øvrige institutioner.

    Formålet med, at de kommende skolebørn fra Lærkereden, kan mødes med de øvrige skolebørn fra HLL-netværket, er at de kommer til at lære hinanden at kende og er med til at, ruste dem til en ny verden, skolen indbyder til

    Der vil blive arbejdet, med de sociale kompetencer, at kunne modtage kollektive beskeder, børnenes selvværd og selvhjulpen hed og aktiviteter der er målrettet forberedelse til skolen.

    Dette giver grobund for relations dannelse mellem børnene og ramme for personalets samarbejde på tværs af institutionerne.